Telepítési útmutatók

Fedezze fel a megoldáshoz és az alternatív termékekhez szükséges termékeket.

Gyorskötésű és gyorsszilárdulású, zsugorodáskompenzált, könnyen önthető habarcs betonjavításhoz, valamint lefolyók, aknafedelek és útbútorok rögzítéséhez.


Sok esetben előfordul, hogy a cement-esztrich felületén repedések jelennek meg. Sokszor nincs teljesen elrepedve a beton, csak a felülete nyílik meg.

A megújult Keraflex Extra S1 burkolat ragasztó két féle feladatra! 

Hajszálrepedések különböző okok miatt megjelenhetnek szerkezeteinken, melyeket kezelnünk, javítanunk kell. Erre a feladatra az Epojet LV-t használhatjuk, mely repedt szerkezetek helyszíni javítására, valamint beton- és falazott elemek szerkezeti megerősítésére és ragasztására használható, alacsony nyomású injektálással és/vagy légköri nyomáson öntéssel.

Hajszálrepedések különböző okok miatt megjelenhetnek szerkezeteinken, melyeket kezelnünk, javítanunk kell. Erre a feladatra az Epojet LV-t használhatjuk, mely repedt szerkezetek helyszíni javítására, valamint beton- és falazott elemek szerkezeti megerősítésére és ragasztására használható, alacsony nyomású injektálással és/vagy légköri nyomáson öntéssel.

Foltos lett a fuga? Kifehéredett? Netán egy év után elvesztette a színét? Nehéz bedolgozni, esetleg elmosni?

Kevesen tudnak a létezéséről, miközben elképesztően sok múlik ezen az egyetlen összetevőn. Mutatjuk, mi az, és hogy miért olyan fontos, hogy a megfelelő mennyiségben megtalálható legyen a hőszigetelőrendszerhez tartozó ragasztóban. 

Miért is hőszigetelünk pontosan?

Az elmúlt időszakban környezetünkben bekövetkezett változásokat mindannyian tapasztaltuk. Korábban a vírus, napjainkban pedig a zajló háború hatással van az életünkre, munkánkra és szokásainkra egyaránt. A bizonyos területen visszaesett alapanyag gyártás és logisztika, valamint az előtérbe került környezetvédelem szempontjai szerint kialakított új szabályozások egyaránt negatív hatással vannak a termékek beszerezhetőségére és áraira.

A jelen műszaki dokumentáció hasznos útmutatást nyújt a vékony gres porcelán lapok lerakásának legmegfelelőbb módszereiről, és megtalálja benne a Mapei által az ilyen jellegű termékek padlóra vagy falra történő, kültéri vagy beltéri alkalmazásához javasolt eljárásokat is.

A csempékhez kapcsolódó, napjainkban használatos technológiák lehetővé teszik rendkívül vékony, mindössze 3-5 mm vastagságú gres porcelán lapok gyártását, akár 1x3 m-es lapméretű formátumokban is.

A lapok vékonysága, kiemelkedően nagy méretük, valamint a gres porcelánra jellemző rendkívül alacsony abszorpció fokozott figyelmet és precizitást követelnek meg a lapok lerakásához használandó módszer kiválasztásakor.

Mint minden más padló és burkolóanyag esetében, a vékony gres porcelánnál is azok tartóssága és a rendeltetési célra való megfelelősége nagymértékben függ a pontos tervezéstől, az aljzat előkészítésétől és pontos lerakásuktól, amelyhez a burkolat típusának és rendeltetési helyének megfelelő ragasztóanyagot, fugázóhabarcsot, valamint – az illesztéseknél – hézagkitöltő anyagot kell alkalmazni.

 

BurkolóSzaki
2022.04.21 21:28

Házunk, lakásunk körül kisebb-nagyobb betonjavításokra gyakran szükség lehet. Egy beton erkély javítása kapcsán vegyük át lépésről lépésre mi is a teendő egy kevésbé sérült betonszerkezet javításakor.

víz, eső, jég vagy pára formájában rendkívül sok galibát tud okozni az erkély vagy terasz burkolatában. Ezért muszáj olyan vízzáró réteget kialakítani a burkolat alatt, ami megvédi ezektől a károktól a csodaszép járólapjainkat.

BurkolóSzaki
2022.04.07 18:57

Két év kihagyás után, 40. alkalommal kerül megrendezésre a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás, április 6. és 10. között Budapesten. A több száz kiállítót felvonultató eseményen a szakmai zsűri CONSTRUMA Díjjal ismerte el a Mapei újdonságát, a Kerapoxy Easy Design dekoratív epoxi fugázót.

Gyors és bontás nélküli rendszer régi teraszok vízszigeteléséhez

BurkolóSzaki
2022.04.07 14:53

A terasz és az erkély sokak kedvenc helye az otthonában: lazításra, napozásra, baráti és családi összejövetelekre tökéletes választás. Azonban, ahhoz, hogy sokáig élvezhesd előnyeit, felújítás, építkezés előtt érdemes alaposan megfontolni a szigetelésüket. Gondolj csak bele, milyen akár szélsőséges időjárásnak vannak kitéve ezek a területek! Fagyban, szakadó esőben és kánikulában is ellenállónak kell lenniük ezeknek a felületeknek, hiszen csak így biztosított a tartósságuk. Az egyik probléma a terasz vagy az erkély esetében sajnos pont a beázás. Sok bosszúságot okozhat ez a számunkra, azonban jó hír, hogy már rengeteg megbízható megoldás létezik a vizesedés megelőzésére és orvoslására!

Talán nincs még egy olyan pontja a lakásnak, ami ennyi bosszúságot okozhat: teraszunk előbb-utóbb felújításra szorul. És bár a burkolat hibái szabad szemmel is jól láthatóak (sőt, lelki nyugalmunkat is képes romba dönteni már a kipattogzott fuga is), de hogy a burkolat alatt mi lehet, az egyes rétegek milyen állapotban vannak, azt csak szakértő tudja megállapítani. Hiszen ha felválnak a burkolólapok, az lehet a rosszul választott burkolatragasztó hibája, de a rossz terasz vízszigetelés is okozhatja… Márpedig a felújítás előtt nem árt tisztában lenni azzal, hogy hol kell javítani.

A dohosodás a szellőzetlen, nedves helyiségek, illetve a penészes falak és tárgyak kellemetlen szaga. Általában a dohosodásról a pincék jutnak az eszünkbe, és nem véletlenül. A pincékben (illetve földalatti garázsokban, szuterénekben) a falakból kipárolgó nedvesség valóságos melegágya a penésznek, a gombásodásnak, a salétromnak. A dohos szag eltávolítása csak akkor lehet sikeres, ha magát az okozóját iktatjuk ki. Ennek legjobb módszere pedig a vízszigetelés.

BurkolóSzaki
2022.04.07 14:49

Gyakran előfordul, hogy a nemrég felújított pincében visszatérő probléma a beázás. A pincék szigetelését általában bitumenes lemezekkel alakítják ki, amelyek kellően vízzáróak, és tartós védelmet tudnak biztosítani a talajban lévő víz káros hatásaival szemben. Azonban a szakszerű és az irányelveknek megfelelő beépítés esetén is előfordulhatnak vizesedési problémák.

Ön gyorsan és egyszerűen szeretne vízszigetelni, megoldást találni a fürdőszoba szigetelés terén. Mi sem természetesebb. Ne is hagyja kompromisszumokra rábeszélni magát! Csak a MAPEI „elsőre végleges” jelmondata jegyében lehet végül igazán elégedett.

BurkolóSzaki
2022.04.07 14:29

Napjainkban már a beázás, vizesedés gyakran nem is látható eredetét műszeres vizsgálatok segítségével is meg tudjuk határozni. Ennek előnye, hogy a vizsgálatok többsége az épület szerkezetének a bontása nélkül mutatja a probléma forrását, vagyis anélkül, hogy a falat meg kellene bontani. Ezen felül különlegesebb előkészületet sem igényelnek a vizsgálatok.

BurkolóSzaki
2022.04.07 14:27

A beázás amellett, hogy otthonunk, ingatlanunk megjelenésére rossz hatással van, káros lehet az egészségre és veszélyeztetheti az épület statikai állapotát. Nem utolsósorban pedig gyakran váratlan kiadásokat eredményez háztartásunkban.

Ilyen problémákra a biztosítók már szinte mindenre kiterjedő, kedvező féltételű biztosításokat kínálnak. Célszerű tehát mielőbb bejelenteni a kárt, és bár gyakran időigényes a folyamat, végeredmény megéri, hiszen így lecsökkenthetjük vagy – a biztosításunktól függően – akár teljesen fedezhetjük is a felmerülő kiadásokat.

Mit használjon aljzatkiegyenlítésre, ha 3-30 mm-es rétegvastagságban szeretne aljzatot kialakítani? Előfordulhat, hogy síkba kell hoznunk egy sérült, ragasztómaradványos aljzatot, ahhoz hogy tökéletes alapfelületet kapjunk.

BurkolóSzaki
2022.03.29 20:35

A szilikonozás minden burkolásnak a végső fázisa. Nagyon tontos az egységes és szép szilikonelhúzás, hiszen ezzel teszi fel a burkoló az I-re a pontot.

BurkolóSzaki
2022.04.07 08:20

Valamennyien találkoztunk már olyan épülettel, melyeken kívülről vagy belülről, a falaknál a lábazat szintjén vagy akár magasabban is nedvesedés, vizesedés nyomai mutatkoztak.

Felméréseink és tapasztalataink alapján a teraszok és erkélyek burkolata az egyik legproblémásabb terület a lakásfelújítások, építkezések során.

Felszívódó nedvesség? Málló vakolat? Szigeteletlen vagy rossz szigetelésű épület? Dohos levegő? Ismeri Ön ezeket a problémákat?

Óriás méretű kerámialapok beépítése Ultralite Flex termékekkel!
2022.03.23 18:49

Nagy formátumú - óriás burkolólapok akár a 3,2 m x 1,6 m-es méretet is elérik. Fektetésük speciálisan anyagokat és technológiát igényel. A Mapei útmutatást ad a helyes anyagválasztásra és ezeknek a gyönyörű és értékes lapoknak a kezelésére és telepítésére!

Házunk, lakásunk körül kisebb-nagyobb betonjavításokra gyakran szükség lehet.

BurkolóSzaki
2021.09.01 10:58

Mapelastic, a teraszok, erkélyek, medencék, fürdőszobák vízszigetelője!

A Mapelastic több mint 30 éve, több mint 300 millió m2  vízszigetelés során garantált megbízható megoldást az építőipar számára. Az építőipar egyik legkényesebb területe az épületek víz elleni védelme, szigetelése. Ha a víz, a nedvesség, a pára és nem kívánt hatásaiknak kitett szerkezetrészek megfelelő szigetelése elmarad, úgy igen gyors, biztos károsodásoknak vannak kitéve.

Ezért a kivitelezések során fontos a vízszigetelés elkészítése, mivel a későbbiekben az okozott károk utólagos helyreállítási költsége nagyságrendekkel magasabb az építkezés folyamán beépített szigetelőrétegénél.

A vizesedésnek, beázásnak leginkább kitett helyek az erkélyek, teraszok, fürdőszobák és a föld felszíne alatti pincék, alagsorok, ezek kivitelezéséhez válassza a kétkomponensű, már sok-sok kivitelezésen és építkezésen bizonyított Mapelastic vízszigetelésünket.

 

BurkolóSzaki
2021.08.16 10:49
Mapeguard UM 35 lemez használata

Hogyan kell telepíteni a Mapei Mapeguard UM 35 feszültségmentesítő lemezt?

 

BurkolóSzaki
2021.08.16 10:49
Mapei

Mapeguard UM35 feszültségmentesítő lemez? NANÁ!